Devlet Bahçeli evi basılıp, ülkücülerden dayak mı yedi?(O kitapta yazıyor)

 

devlet-bahceli

Milliyetçi gazeteci Sabahattin Önkibar’ın dava açılıp hakkında toplatılma kararı çıkan “Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” adlı kitabında Devlet Bahçeli hakkında çarpıcı iddialarda bulunuyor.

Kitapta yer alan anılar içinde 3 kişinin tanıklığına dayandırılarak, evi basılan Devlet Bahçeli’nin Ülkücülerden dayak yediği iddiası en çarpıcı olanlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Sabahattin Önkibar, MHP’den iki dönem Yozgat belediye başkanlığı yapan Mehmet Erdemir’den dinlediğini, iki taraftan Ramazan Potuk ve Bahattin Ergezer’in de teyit ettiğini yazdığı dövülme hadisesi yeni çıkan kitabında ayrıntılarıyla anlatıyor.

Alpaslan Türkeş’in MİT’ci olduğu fikriyle  Devlet Bahçeli’ye güvenmediği ve hep arka plana ittiği sürekli vurgulanan kitapta dövülme olayının da bu şüpheyle bağlantılı olduğu ifaede ediliyor.

MHP’ye yakın İhlas Grubu, Uzan Grubu, Yeniçağ, Avrasya Tv, Flash Tv ve Doğan Grubunda 29 yıl gazetecilik yapan Sabahattin Önkibar, Devlet Bahçeli’nin evinin basılıp dövülmesi olayını öncesindeki gelişmelerle birlikte kitabında işte şu şekilde aktarıyor:

bahcelihaberi

“1980 darbesi sonrası süreçte Muharrem Şemsek yeniden partileşme fikri ortaya attı. Şemşek ülkücü camiada itibarlı bir isimdi. Silahlı saldırı sonucu felç olmuştu, tekerlekli sandalyeye mahkumdu.  Partileşme fikrini ortaya atınca bazı ülkücüler erken bularak karşı çıktı.

Devlet Bahçeli, Muharrem Şemşek’e ‘Yeni partinin genel başkanı kim olacak?’ diye sordu. Şemşek, ‘Başbuğ karar verecek’ dedi. Cezaevinde olan Alparslan Türkeş’le irtibata geçti ve fikrini aldı.

Dahası geçici genel başkan adaylığını isim isim Türkeş’in onayına sundu.

Türkeş, Milliyetçi Çalışma Partisi adını alacak olan yeni partiye olur verdi.

Genel Başkanlık için teklif edilen isimlerden biri olan Devlet Bahçeli’nin üstünü ise “MİT elamındır, aman dikkat’ diyerek” çizdi.

Muharrem Şemşek, Türkeş’ten gelen emir sonrasında partileşmeye karşı çıkanları toplayarak, “Başbuğ’un emri bu,” dedi ve genel başkan olmak isteyen Bahçeli’ye de  “Senin üstün çizildi,” tebligatını yaptı.

Bu sözler üzerine toplantıda, ‘Hâlâ o moruğun peşinden mi gideceğiz’ şeklinde kimi başkaldırılar yaşandı, ayrılık uç verdi ve kavga başladı.

Toplantının hemen ertesinde Muharrem Şemşek’e bağlı olduğu iddia edilen ülkücü gruplar Türkeş’e ‘moruk’ diyenlerin evlerini tek tek basıp dayak atmaya başladı.

Dövülenlerden birinin Tandoğan’daki evi basılan Devlet Bahçeli olduğunu hem saldırganlar cephesinden Ramazan Potuk, hem de saldırılanlardan Bahattin Ergezer açıkça ifade etti.

Aynı hikayeyi MHP’den iki dönem Yozgat belediye başkanlığı yapan Mehmet Erdemir’den dinledim.”

TGS’de örtbas edilen tacizin haberi için buraya tıklayın!

Yorum bırakın